Wijkteam Hoeksche Waard

Waarom Wijkteam Hoeksche Waard?

Wijkteam Hoeksche Waard bestaat nu nog uit twee teams; wijkteam Oud-Beijerland en wijkteam Cromstrijen-Korendijk. In 2019 volgt het wijkteam Binnenmaas-Strijen.

De teams bieden ondersteuning aan inwoners van de dorpen in die gemeenten. Inwoners van 18 jaar en ouder, die door ziekte, handicap of financiële problemen hulp nodig hebben. In het team werken medewerkers van Kwadraad, Careyn, Wmo Hoeksche Waard, Werk & Inkomen Hoeksche Waard, Welzijn Hoeksche Waard, Zorgwaard, Stichting MEE en Stichting Pameijer samen. Door samen te werken in één team zijn onderlinge lijnen kort en kan men de cliënt beter en efficiënter ondersteunen. ’Vragen van inwoners worden door een deskundig en gevarieerd team van professionals opgepakt. De hulpvrager heeft daarbij altijd één aanspreekpunt binnen het team.’, aldus wethouder Ina van der Werf-Weeda (gemeente Oud-Beijerland). ‘Om de hulpvrager zo goed mogelijk te kunnen helpen, werkt het team samen met vele andere organisaties.’

Hoe werkt het Wijkteam?

Inwoners van 18 jaar of ouder kunnen contact opnemen met het Wijkteam Oud-Beijerland of het Wijkteam Cromstrijen-Korendijk. Eén van de medewerkers van het team gaat in gesprek met de inwoner en brengt de situatie in kaart. Wat is precies de vraag en hoe zijn de persoonlijke omstandigheden?

Daarna gaat de medewerker met de hulpvrager op zoek naar oplossingen. Samen met de hulpverlening wordt gekeken welke rol het eigen netwerk van de hulpvrager hierbij kan spelen. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan vindt ondersteuning vanuit het wijkteam of andere organisaties plaats. Die ondersteuning duurt zo kort als mogelijk en zo lang als het nodig is.

Vragen die gesteld kunnen worden aan het wijkteam zijn bijvoorbeeld:
• Wie kan mij ondersteunen bij een aanvraag voor bijvoorbeeld een rolstoel of huishoudelijke hulp?
• Ik kom niet uit met mijn geld.  Wat moet ik doen?
• Wij hebben thuis veel ruzie. Hoe kunnen we de rust herstellen?
• De zorg voor mijn partner, vader of moeder wordt me te zwaar. Kan ik ondersteuning krijgen?
• Ik voel mij vaak eenzaam. Hoe kan ik uit mijn isolement komen?
• Hoe voorkom ik dat ik mijn huis wordt uitgezet of dat mijn gas en elektra worden afgesloten?

Bereikbaarheid en meer informatie

Het wijkteam is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 088-123 99 25. U kunt ook mailen naar info@wijkteamHW.nl. Meer informatie vindt u op www.wijkteamHW.nl.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Maatschappelijke ondersteuning | Wijkteam Hoeksche Waard
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl