Wat houdt jeugdhulp in?

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Jeugdhulp is zorg en ondersteuning aan jeugdigen tot 18 jaar en hun ouders/opvoeders wanneer dit nodig is. Dit kan gaan om vragen over opvoeden tot en met specialistische hulp.

De gezamenlijke nieuwe aanpak moet een eind maken aan de bureaucratie en de versnipperde hulpverlening in de jeugdhulp. Hierdoor krijgen alle kinderen in de Hoeksche Waard nog meer kansen zich te ontwikkelen en naar vermogen mee te doen in de samenleving.

Voor kinderen en hun gezin is er in de Hoeksche Waard één aanspreekpunt voor hulp, zodat ze niet telkens opnieuw hun verhaal hoeven te vertellen. Dit is het jeugdteam. Het jeugdteam staat in nauw contact met het onderwijs, jongerenwerk, kinderopvang, sportverenigingen en huisartsen.

Website jeugdteams

Jeugdteam Hoeksche Waard is verdeeld in drie teams: jeugdteam Oud-Beijerland, jeugdteam Binnenmaas-Strijenen  jeugdteam Cromstrijen-Korendijk. Op de website www.jeugdteamHW.nl vindt u meer informatie over de drie jeugdteams, de contactgegevens en aanmeldformulieren. 

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Jeugdhulp | Wat houdt jeugdhulp in?
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl