Wij zoeken mantelzorgers voor onze bewustwordingscampagne mantelzorg 2019! (26-09-2018)

In 2017 maakte MEE Zuid-Hollandse Eilanden in opdracht van de vijf gemeenten een bewustwordingscampagne rondom het begrip 'mantelzorg'. In 2019 geven we hieraan in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard een vervolg! Deze keer geven we vooral aandacht aan respijtzorg: een vorm van mantelzorgondersteuning.

Wij zoeken....

Voor de campagne zoeken wij mantelzorgers die gebruik maken van respijtzorg. Voorbeelden van respijtzorg zijn weekendopvang, een vrijwilliger die de zorg even overneemt, dagbesteding of persoonlijke verzorging thuis. Mantelzorgers die dankzij die vorm van ondersteuning meer tijd voor zichzelf hebben en/of een betere balans in hun leven ervaren. Door mooie voorbeelden te tonen met de campagne, hopen we dat de mantelzorger eerder herkend en erkend wordt. Zodat ze tijdig ondersteuning krijgen en door ondersteuning niet (over)belast raken.

Hoe verder?

Wil je meedoen? Of ken je een mantelzorger die gebruik maakt van respijtzorg? En met zijn of haar verhaal naar buiten wil treden? Wij horen het graag!

Het verhaal van de mantelzorger wordt in kaart gebracht

Dit doen we door een filmpje te maken en het verhaal (met foto) uit te schrijven. Dit wordt gepubliceerd op o.a. de websites van MEE en de gemeente Hoeksche Waard, in Het Kompas (lokale krant), social media etc. Hiermee is de mantelzorger als rolmodel/ambassadeur zichtbaar in de samenleving. De opnames vragen ongeveer 1,5 uur tijd en vinden plaats september/oktober 2018.

Voor aanmelding of vragen
kun je contact opnemen met Jeanet van Lieshout, projectadviseur MEE Plus. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-30728381 of per mail naar jeanet.vanlieshout@meeplus.nl. Na aanmelding wordt contact opgenomen, voor nadere uitleg en het maken van een afspraak.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Samen meer Hoeksche Waard | Nieuws | Wij zoeken mantelzorgers voor onze bewustwordingscampagne mantelzorg 2019!
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl