Bewustwordingscampagne Mantelzorg van start (27-09-2017)

Vandaag is de bewustwordingscampagne mantelzorg Hoeksche Waard gestart. Wethouder Arie Mol (gemeente Binnenmaas) is bestuurlijk trekker voor mantelzorgondersteuning in de Hoeksche Waard. Vandaag deed hij, tijdens de Actief SeniorenBeurs in Puttershoek, de aftrap van de campagne. De vijf gemeenten van de Hoeksche Waard organiseren samen met MEE deze campagne. Enerzijds om mantelzorgers erop te attenderen dat het belangrijk is wat zij doen. Anderzijds om hen tijdig de ondersteuning en waardering te geven die ze nodig hebben, zodat zij zelf in balans blijven.       

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of beperking. Dit doen ze vanuit de persoonlijke relatie. Het grootste gedeelte van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door mantelzorgers geleverd. Het is dan ook niet meer weg te denken uit de samenleving. Het mantelzorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn.

Mantelzorg overkomt je

‘Mantelzorg overkomt je, soms plotseling maar het kan ook langzaam groeien. We merken dat bij mantelzorgers nog steeds een bewustwordingsproces gaande is dát iemand mantelzorger is. We moeten deze mensen waarderen en hen informeren waar zij hulp en ondersteuning kunnen krijgen.’, aldus wethouder Arie Mol . ‘Met deze campagne willen we dit bereiken. Daarnaast willen we zorgprofessionals, werkgevers en mensen uit de omgeving van mantelzorgers aanspreken. Zij hebben met mantelzorgers te maken en kunnen hen ook helpen.’

Mantelzorgers uit de Hoeksche Waard werken mee aan campagne

Aan de campagne werken een vijf mantelzorgers mee uit de Hoeksche Waard. Hun verhalen zijn verwerkt in filmpjes, advertenties en posters. Misschien heeft u al een advertentie of poster gezien, bijvoorbeeld die over Jan die voor Rita zorgt. 

Mantelzorgondersteuning

Herkent u zich als mantelzorger? Heeft u het druk met mantelzorgtaken? Zou u het fijn vinden om in gesprek te gaan met een consulent mantelzorgondersteuning om te onderzoeken wat de mogelijkheden voor u zijn? Belt u dan naar het Servicebureau van MEE, telefoonnummer (0181) 33 35 07 of mail naar servicebureau@meezhe.nl.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Samen meer Hoeksche Waard | Nieuws | Bewustwordingscampagne Mantelzorg van start
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl