Wat is er veranderd in de Wmo per 1 januari 2015?

De  gemeenten waren al verantwoordelijk voor de taken die onder de AWBZ vielen. De takenbegeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf  zijn onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook het vervoer dat met begeleiding samenhangt, valt daar nu onder. Hierdoor zijn de gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk voor de ondersteuning van ouderen en gehandicapten die niet in een instelling wonen.

Het doel is mensen zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij in de eigen woning kunnen blijven wonen en ook kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. De ondersteuning met hulpmiddelen en in het huishouden waren al onderdeel van de Wmo.

De AWBZ is verdwenen en overgegaan in de Wet langdurige Zorg en is dan alleen nog bedoeld voor de zwaarste zorg. Een deel van de AWBZ, de verpleging en persoonlijke verzorging, gaat naar de zorgverzekeraar en dus niet naar gemeenten.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Maatschappelijke ondersteuning | Meest gestelde vragen over Maatschappelijke ondersteuning | Wat is er veranderd in de Wmo per 1 januari 2015?
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl